jueves, 6 de febrero de 2014

A per les multinacionals

"Tenemos que actuar sobre el impuesto de sociedades. En España las grandes empresas pagan muy poco" diu el ministre d'economia, Luis de Guindos.

El dia 4 d'aquest mes va sortir a la llum una nova noticia sobre les grans multinacionals que cotitzen a borsa. Montoro va a por las multinacionales!

Durant els dos últims anys ja s'han aprovat diferents canvis en l'impost de societats en l'àmbit de llibertat d'amortització, limitacions de deducció de bases impositives negatives, deduïbilitat de fons de comerç, etc.
Ara el ministre d'hisenda, Cristóbal Montoro, vol acabar amb el problema dels beneficis fiscals d'impostos. 

El cas és que els grans grups empresarials que cotitzen en borsa  tenen un impost de societats del 30% i la realitat és que aquests grans grups paguen menys del 4% en impostos o directament no en paguen (en algun cas d'empreses de l'Ibex). Aquesta baixa retribució del 4% és deguda a que moltes d'aquestes empreses tenen filials fora d'Espanya i solament paguen pels beneficis obtinguts a Espanya. Això afecta a que les multinacionals es beneficiïn molt de les desgravacions.

A això, Montoro vol presentar a finals de febrer una proposta incloent-hi:  una limitació de les depresciacions y amortitzacions fiscals i, a més, baixar el tipus impositiu de les gran multinacionals, al menys, al 25%. Aquesta mesura, apunta, que podria aportar uns 3.000 milions més de recaudació.

"No és la situación ideal que la mayoría de las pymes paguen por este impuesto más del 20% y que las grandes empresas estén pagando mucho menos" va dir el ministre d'Economia, Luis de Guindos.

En el cas de les pymes tenen un tipus d'impost de societats del 25%. Es diu que es vol unificar el tipus d'interès per a totes les empreses i així no impedir el creixement de cap d'aquestes.



Creieu que els impostos de les grans empreses haurien de ser molt més alts que els impostos de les pymes? Està bé la proposta de Montoro? 
Podrà ser possible la rebaixa de impostos per les grans empreses que cotitzen a borsa?


Salutacions, 


Globalorg


No hay comentarios:

Publicar un comentario