martes, 11 de febrero de 2014

Seria una bona opció la compra de ONO per part de Vodafone?

Tots sabem que la situació econòmica actual no és la millor des del 2008. Tots els mercats, més o menys,  tenen problemes a l’hora de sobreviure en situacions com aquesta. Les companyies telefòniques, com la companyia britànica Vodafone, també pateixen els canvis econòmics tot i que el sector de la tecnologia sembli que no.

En el cas de Vodafone, segons una noticia actual, anuncia que necessita adquirir noves empreses per afrontar els declivis de beneficis a Europa y les nous mercats competidors. La opció de ampliar el negoci de telefonia fixa no seria rendible ja que Vodafone no és prou extensa ni té suficient experiència per generar beneficis en el negoci de telefonia fixa.

Segons el grup bancari americà Goldman Sachs, l’empresa Vodafone es llançarà a invertir 30.000 milions d’euros en l’adquisició d’empreses líders de cable europees, entre les quals hi ha ONO a Espanya i Fastweb a Italia. Aquest nou negoci complementaria ja el negoci de mòbils.
La unió de Vodafone i ONO podria ser exitosa amb l’obtenció de nous clients i, per tant, més beneficis ja que sorgiria una nova oferta d’unió de mòbil i cable estalviant així diversos costos. La no adquisició d’aquestes noves empreses podria comportar a Vodafone unes pèrdues de 200 milions d’euros en un futur pròxim.
La empresa britànica Vodafone ja ha presentat una proposta al consell d’ONO de 6.900 milions d’euros en efectiu, encara que Vodafone encara no ho ha confirmat de forma oficial.

Aquesta compra podria afectar, i molt, a empreses competidores del sector com Jazztel ja que en aquest cas perdria a un del seus principals compradors potencials (ONO). Per una altra part, a Orange li és atractiu la opció de la unió amb Jazztel, lo que podria ser un bon candidat per la unió amb Jazztel i així poder competir amb Vodafone+ONO. 


Creieu llavors que pot haver una OPA sobre Jazztel si es fusionen Vodafone i ONO?





Salutacions,




Globalorg.

No hay comentarios:

Publicar un comentario